Terveisiä Espanjasta

Kirjoitanut Belen Escribano

gran_via
Gran Vía, Madrid

Espanja on maa Länsi-Euroopassa. Portugali ja Ranska ovat naapurimaita.

Espanjassa on lämmin yleensä. Vaikka talvellä on viileä, on vielä aurinkoista.

Talvi on marraskuussa, joulukuussa, tammikuussa ja helmikuussa. Kesä on kesäkuussa, heinäkuussa, elukuussa ja syyskuussa. Kevät ja syksy ovat lyhyet vuodenajat, vaikka Pohjois-Espanjassa talvi on pitkä ja kesä on lyhyt, mutta Etelä-Espanjassa kesä on pitkä ja talvi on lyhyt.

Madrid on Espanjan pääkaupunki. Madridissa on aina jotain tekemistä ja on monia muistomerkkejä, joita voit nähdä ja ottaa valokuvia.

Jos ostat Madridin oppaan, kaikki on helppoa mutta älä pelkää eksyä kaupungilla, koska voit löytää paljon ihania asioita. Jos olet väsynyt, käytä julkista liikennettä.

museo_del_prado
Pradon museo

Jos pidät taiteesta, Reina Sofian museo on paras valinta, mutta jos pelkäät korkeita paikkoja, älä mene sinne korkealla näköalahissillä. Voit käydä Pradon museossa myös.

Jos haluat syödä terveellisesti, etsi baari Solilta.

Illalla voit käydä Almudenan katedraalissa tai mennä Retiron puistoon.

Yöllä Madridissa on tungosta, erityisesti niin on viikonloppuna. Baareissa voit juoda viiniä tai olutta, ja kaikki on hyvin halpaa.

Huolehdi repustasi ja ostoksistasi, varas voi pilata matkasi.

Espanjassa ihmiset puhuvat paljon ja nauravat paljon. Jos olet ujo, hymyile, joten saat ystäviä nopeasti.

Mainokset

4 thoughts on “Terveisiä Espanjasta

 1. Mukava pieni tietopaketti ihanasta maasta. Onneksi ensi vuonna pääsen taas noihin aurinkoisiin maisemiin hyvän ruoan ja upeiden ihmisten seuraan!

  Tykkää

 2. Hei! Kiva saada tietoa Madridista ja vapaa-ajanvietto mahdollisuuksista. Melkein kävin Madridissa viikonloppuna kun katsoin toistamiseen netistä Real Teatron upean esityksen oopperasta ”La Traviata”, The Opera Platform tuo sen mahdolliseksi ympäri Eurooppaa, myös tänne Suomeen.
  Hyvä ohje:hymyillään niin meillekin hymyillään!

  Tykkää

 3. Tosi kivaa tietoa Madridista, olisi todella ihana vierailla siellä. Nuo eri paikat, missä voisi käydä ja asiat, mitä tehdä olivat todella kiinnostavia. Etenkin Pradon museo ja Retiron puisto vaikuttavat todella kiinnostavilta paikoilta ja siellä olisi kiva käydä ihan paikan päällä. En ole koskaan käynyt Espanjassa, mutta haaveillut siitä monesti!

  Tykkää

 4. Oli kiva lukea lisää Madridista! Olen pitkään halunnut käynyt siellä! Olen käynyt monesti Espanjassa, mutta en vielä Madridissa. Pidän paljon espanjalaisesta positiivisuudesta ja siitä, että ihmiset auttavat turisteja ja antavat liikenteessä tietä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s