Toledo

Kirjoittanut David Castellanos Monroy

Toledo on vanha kaupunki Espanjassa, noin 70 km Madridista etelään. Toledon ympärillä on Tajojoki, joka on isoin joki Pyreneiden niemimaalla. Toledo on tosi vanha kaupunki, eli siellä ovat asuneet roomalaiset, visigootit, muslimit, kristityt ja juutalaiset. Vanhassa kaupungissa on iso katedraali, monta museota ja kirkkoa, ja Toledo on myös maailmanperintöluettelossa.

Toledo ja Tajo-joki
Toledo ja Tajojoki

Sekä vanhassa että uudessa kaupungissa on paljon hotelleja. Minusta paras hotelli on Toledon Parador Nacional, koska sieltä sinulla on tosi kivat maisemat.

Toledon Parador Nacional -hotelli
Toledon Parador Nacional -hotelli

Toledon ympärillä on vanhoja muureja. Muurien sisällä on vanha kaupunki. Siellä on nähtävyyksiä ja tärkeitä rakennuksia.

Toledon vanhoja muureja
Toledon vanhoja muureja

Toledossa on asunut monia kulttuureja, siksi Toledon taide on erikoinen. Esimerkiksi damasquino on Toledon juutalaisten tyypillistä taidetta, joka sinä voit ostaa nykyään Toledosta.

Damasquino on Toledon juutalaisten taidetta
Damasquino on Toledon juutalaisten taidetta

Toinen Toledon tyypillinen  taide-esine on miekka. Sinä voit ostaa kauniita ja hyviä miekkoja monista kaupoista vanhassa kaupungissa.

Toledon miekat ovat kuuluisia ympäri maailmaa
Toledon miekat ovat kuuluisia ympäri maailmaa

Jos sinä haluat syödä hyviä makeisia, sinä voit ostaa Mazapánia, koska Toledon mazapán on parasta Espanjassa. Mazapán on tyypillinen espanjalainen makeinen, ja se on valmistetu manteleista, perunoista ja sokerista.

Pieni rakenta tehty mazapanista
Pieni talo on tehty mazapanista

On ihana kävellä Toledon vanhoilla kaduilla!

Tajo on iso ja tärkeä joki Espanjassa
Tajo on iso ja tärkeä joki Espanjassa
Toledossa on paljon historiaa
Muslimit olivat asuneet Toledossa noin 40 vuotta
Toledossa on iso katedraali
Toledossa on iso katedraali
Katedraalin leijonien ovi
Katedraalin leijonien ovi
Mainokset

6 thoughts on “Toledo

 1. Toledo on ihana. Matkustin siihen viime viikonloppuna siskoni kanssa. Pidin ”Tránsito” synagogasta ja rakastin Santo Tomé mazapania. Mazapán on herkullista. Toledon yö on taianomainen ja kaunis. Toivottavasti voin mennä Toledoon ensi vuonna uudelleen.

  Liked by 1 henkilö

  1. No kyllä Toledo on ihana! Minäkin pidän Toledon juutalaisesta kortteleista, ja mazapanista. Toledot valot ovat myös kauniita yöllä erityisesti Alcazarissa ja Katedraalissa.

   Tykkää

 2. Toledo kuulostaa ja näyttää ihanalta paikalta, missä olisi mukava vierailla. Toledon eri kohteet vaikuttivat hyvin mielenkiintoisilta ja näkemisen arvoisilta. Kaikki kuvat olivat todella kivoja ja oli myös mukava, että niitä oli monia. Kuvia oli mielenkiintoista selata ja katsella!

  Tykkää

  1. Kiitos komentista! Jos sinä matkustat Espanjaan sinun täytyy käydä Toledossa. Toledo on parempi livenä kuin kuvissa. Minä rakastan valokuvaamista, erityisesti kapungeissa.

   Tykkää

 3. Onpa hienoja kuvia! Olisi hienoa käydä Toledossa ja tutustua sen historiaan paremmin. Toledossa on varmasti paljon nähtävää ja tekemistä! Myös Toledon joki näyttää kauniilta.

  Tykkää

  1. Kiitos! No joo, Toledon historia on tosi mielenkiintoinen. Toledossa on nähtävyä missä tahanssa! Tajo (Toledon joki) on kaunimpi Guadalajarassa, muutta tietysti toledossa on myös kaunis.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s