Galicia

Kirjoittanut Álvaro García

ci%cc%81es%20lol%20ex-2
Ciesinsaaret

Galicia on yksi Espanjan itsehallintoalueista. Se ei ole tyypillinen Välimeren alue, mutta se on täysin Atlantin valtameren rannalla. Aurinko ei paista joka päivä ja siellä sataa aika paljon. Mutta minun mielestä Galicia on paras. Siellä voi uida rannalla kesällä, keväällä tai syksyllä; ja käydä suffaamassa… Pontevedrassa (Etelä-Galiciassa) aina sanotaan Galiciaa ”Galiforniaksi”, koska kesällä sää on sama. Mutta meillä on paljon muutakin tekemistä, esimerkiksi talvella on mahdollista käydä vuorilla, kun on lunta.

On totta, että galicialaiset  eivät ole niin kun andalusialaiset. Alussa me olemme hiljaisia, ja joskus on vaikea puhua meidän kanssa, koska näyttää siltä, että me emme halua puhua; se on vain koska ollaan epäileviä, mutta jos lopulta olette meidän kavereita, teillä on sitten joku koko elämälle. 

pulpo%20a%20la%20gallega-2
Pulpo a la gallega = Mustekalaa galicialaisittain
Mainokset

4 thoughts on “Galicia

 1. Oi ihana Galicia! Tuo on ehdottomasti osa Espanjaa, johon haluaisin tutustua paremmin 🙂 Olimme Bilbaossa kaksi kuukautta ja sieltä käsin kävimme paljon reissussa Espanjassa, mutta valitettavasti emme Galiciaan ehtineet. Ensi kerralla sitten! Ps. Ihanaa että suomen kielestä ollaan kiinnostuneita siellä Espanjassa, hyvin kirjoitettuja juttuja!

  Liked by 1 henkilö

  1. Hyvä! Mutta muista ottaa sateenvarjo mukaan jos käyt siellä syksyllä. Minun mielestäni paras vuodenaika matkustaa Galiciaan on kesä, kesäkuu tai heinäkuu. Tärkeimmät paikat ovat Cies Saaret Pontevedrassa, Santiagon katedraali ja katedraalin ranta (Playa de las catedrales) Lugossa.

   Tykkää

 2. Galicialaisten luonteenpiirre hiljaisuus tuntuu suomalaisesta hyvin tutulta-uskollinen ystävyys ikuista.
  Galicia tutustumisen arvoinen paikka!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s