Kirjoittanut Elena González
Tässä kuvassa näkee Ría de Vigon alueen. Meressä on useita kelluvia rakenteita nimeltään “batea”. Näitä rakenteita löytyy runsaasti Galician rannikoilta. Näissä rakenteissa kasvatetaan luonnollisessa ympäristössään pääasiallisesti sinisimpukkoita. Menetelmästä riippumatta sinisimpukoita viljellään aina vedessä, jossa on runsaasti planktonia. 1800-luvun lopulla simpukan tuotantoa ryhdyttiin kehittämään huokeana valkuaisen lähteenä.
Sinisimpukasta tuli vähitellen erittäin suosittu herkku Länsi-Euroopassa. Ja sanotaan että Galician sinisimpukkalaji on yksi maailman parhaista.
Sinisimpukan tuotanto on Galicialle strategisesti tärkeä ala ja vuotuinen liikevaihto on noin 100 miljoonaa euroa.
Sinisimpukka syödään tavallisesti keitettynä, mutta sen voi nauttia myös raakana, kuten osterin.
Kiitos Elena tietoiskusta sinisimpukoita. Olette onnekkaita siellä Espanjassa, koska näitä meren herkkuja teillä riittää. Olen toki sinisimpukoita syönyt ja pidän niistä, mutta eivät ne mitään arkiruokaa täällä Suomessa ole. 🙂
TykkääLiked by 1 henkilö