Espanja

Kirjoittanut Félix Miguel Briñón

Espanja on Etelä-Europassa. Se on erilainen maa. Eri kieliä puhutaan, ensimerkisi castellanoa, Kataloniassa, Vascoa ja Gallegoa. Espanjalla on rikas kulttuuri.

Pohjois-Espanjassa on tavallisesti kylmempi ilma kuin etelässä, mutta yleensä nautimme hyvästä säästä; aurinko paistaa ja on kuuma.

Meillä on hyvät rannat etenkin idässä ja etelässä. Ruoka on edullista: kalaa, lihaa, ja se on erilaista eri kaupungeissa, ensimerkiksi “Paella” Valenciassa, “Cocido” Madridissa tai ”Pescaito” Andaluciassa.

Paella

Ihmiset ovat yleensä ystävallisiä ja heillä on positiivinen elämän filosofia.

Espanjan historia on todella pitkä: Espanjassa voi nähdä eri kulttuureja, kuten foinikialaisten, roomalaisten, kreikkalaisten ja erityisesti arabien. Voimme käydä esimerkiksi “La Giraldassa” Sevillassa ja “La Alambrassa” Granadassa, katsomassa arabialaista kulttuuria, “El Acueductossa” Segoviassa roomalaista kulttuuria, ja eri linnoissa kaikkialla maassa.

Alc%c3%a1zar%20de%20Segovia
Alcázar Segoviassa
Alhambra Granadassa
Alhambra Granadassa

Samoin, voimme kaÿdä todella taidemuseoissa: “El Pradossa” ja “Reina Sofíassa” Madridissa tai “Gugenheimissa” Bilbaossa.

Lopuksi, voin sanoa että Espanja nyt on hyvä paikka asua ja elää, vaikka ensimerkiksi kolme vuotta sitten oli todella vaikea monille ihmisille kriisin vuoksi, vaikka on paljon ihmisia työttöminä,ja poliitisissa asiossa vielä on ongelmia.

Mainokset

5 thoughts on “Espanja

 1. Mielenkiintoinen juttu. Kirjoitat todella hyvää suomea. Minä en valitettavasti osaa espanjaa ollenkaan, mutta olenkin päättänyt, että ensi vuonna aloitan espanjan opinnot – toivottavasti:) Veljeni vieraili Bilbaon Guggenheimissa viime kesänä ja tykkäsi kovasti. Minun käy kateeksi teidän ihana ja edullinen ruoka ja viinikulttuuri tietysti myös ❤

  Liked by 1 henkilö

 2. Minun äitini on valencialainen ja minä rakastan paellaa, ja minä rakastan Espanjaa, koska minä olen espanjalainen.
  Arabialaiset monumentit ovat upeita. Nitä on tosi paljon Andaluciassa.
  Espanjan kuningas on Felipe VI ja hänen suku on ranskalainen.

  Tykkää

 3. Olemme kaksi suomen kielen opiskelijaa ja meistä artikkeli oli oikein hyvä. Haluaisimme osata kirjoittaa jotain tälläistä suomeksi Suomesta. Ajattelemme samoin Espanjasta. Espanjalainen ruoka ja ilma ovat ihanaa. Vaikka olemme eriläisiä, ymmäramme toisiamme.

  Tykkää

 4. Tekstissä oli hyvin kerrottu Espanjasta. Olen itse käynyt Espanjassa monta kertaa, joten osa tekstistä olikin jo tuttua asiaa. Asun siis Suomessa. Pakko myöntää, että paella on todella hyvää Espanjassa! (:

  Tykkää

 5. Espanja on hyvin mielenkiintoinen paikka ja oli kiva lukea sen erilaisista kulttuureista, en olekaan ennen tullut ajatelleeksi, mitä eri kulttuureja siellä voi nähdä. Kuvat olivat myös todella kauniita! Haluaisin itse mieluusti käydä Espanjassa joskus!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s