UUDENVUODENAATTO ESPANJASSA

Kirjoittanut: Ana Diez Molina

1356718182_0

Espanjassa uudenvuodenaatto on juhlava yö. Perheet istuvat ruokapöydän ääreen syömään yhdessä tyypillisiä jouluruokia.

Ruuan jälkeen kaikki odottavat television ääressä keskiyötä katsellakseen kahtatoista kellon lyöntiä. Espanjassa syödään kaksitoista viinirypälettä, yksi kutakin kellon lyöntiä kohti. Tämä tapa alkoi 1800-luvun lopulla.

Sitten samppanjapullo avataan, syödään joulusuklaata “turrónia” ja kilistetään laseja onnelliselle uudelle vuodelle.

pic

1418813170_110927_1418894747_noticia_normal

6609738091_1636598438_z-700x466

brindar-by-toni-blay

On myös tyypillistä syödä viinirypäleet kaupungin tai kylän keskustassa kellon edessä.

Perhetapaamisen jälkeen monet nuoret lähtevät juhlimaan ulos ystäviensä kanssa. Aamuyöllä he menevät juomaan lämmintä suklaata ja syömään tyypillisiä “churro” pullia.

churros1

Kaupungeissa teatterissa käyminen on toinen tapa juhlia uudenvuodenaattoa. Siellä voidaan syödä herkkulista ruokaa ja keskiyöllä näytös keskeytetään ottaakseen viinirypäleet yleisön kanssa ja sitten näytöstä jatketaan.

noche--644x362

salamanca_normal-672xXx80

Mainokset

4 thoughts on “UUDENVUODENAATTO ESPANJASSA

 1. Onpa hauska tapa ja perinne juhlistaa vuoden vaihtumista syömällä 12 viinirypälettä! Suomessa uutta vuotta otetaan yleensä vastaan ystävien tai perheen kesken. Kaupungeissa on yleensä ilotulitus puolelta öin. Usein saattaa olla paljon pakkasta, joka vähän hillitsee juhlimista ulkoilmassa. Vuodenvaihteen perinteitä ovat mm. tinan valaminen tulevaisuuden ennustamiseksi ja TV:stä joka vuosi tulevan Illallinen yhdelle -elokuvan katsominen.

  Liked by 1 henkilö

 2. Hauska kuulla millaisia uuden vuoden aloitus perinteitä on Espanjassa. Kuulostaa mukavalta, että syötte perheen kanssa hyviä ruokia ja erityisesti viinirypäle perinne kuulostaa hauskalle yksityiskohdalle illan aikana. Mielestäni myös Suomessa uuteen vuoteen voisi liittää perinteen, että ilta aloitettaisiin perheen kanssa ja vasta sen jälkeen lähdettäisiin ulos juhlimaan.

  -Oona

  Tykkää

 3. Kuulostaapa mukavalta tavalta juhlia uutta vuotta! Itse yleensä vietän uutta vuotta kaverini kanssa yhdessä, yleensä saunoen, herkutellen hyvällä ruualla ja raketteja katsoen. Joskus myös poltamme tähtisädetikkuja. Viinirypäle-perinne ja perheen kanssa juhliminen kuulostaa myös kivalta! Loppuvatko viinirypäleet kaupoista kun kaikki käyvät ostamassa niitä?

  Tykkää

 4. Kuulostaa todella kivalta! Aika erilaista kuin Suomessa, olisi mahtava kokea espanjalainen uusi vuosi. Suomessa uutta vuotta juhlitaan perheen tai ystävien kanssa ja katsellaan tai ammutaan raketteja, sekä tietysti saunotaan!
  Viinirypäle juttu on tosi hauska ja erilainen perinne!

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s